Och apropå Frankrike

Jag har alldeles nyligen börjat förlika mig med att ungarna skriker ”weee looooove you miss Hannigaaaan” så fort jag försöker få dem att städa sitt rum/duka av/torka av/plocka ur/ställa in och så vidare i all oändlighet.

Jag har bestämt mig för att det är charmigt att vi delar kulturella referenser.

Men när man sticker in huvudet genom dörren till tonåringens rum (inte för långt, eftersom man inte vill bryta mot regelverket som är fastnaglat i versaler: STÖR EJ! KNACKA FÖRST! KOM INTE IN!! PRIVAT OMRÅDE!!!) för att få henne att Ta Itu Med Saker Som Måste Göras, och hon tittar upp och väser:

”Heeeeeeeeere’s Joooooohnnyyyyy….”

Ska man verkligen ta det som något positivt?

Och apropå kulturella referenser tänkte jag säga att det faktiskt finns en hel del saker som jag verkligen gillar med Frankrike. De tar till exempel fortfarande sitt språk och sin kultur på blodigt allvar, det är inte många länder som gör det. Och jag tillhör dem som tycker att det hör till kategorin Bra Saker att Staten lägger pengar på kulturstöd. Visste ni till exempel att Frankrike står för en tredjedel av det totala europeiska filmstödet? Stöd som inte enbart går till att producera filmer där vackra, smala fransyskor talar med varandra i vackra parislägenheter med högt i tak, utan också till exempelvis biografer på landsbygden. Bra, tycker jag. Av Frankrike.

Och apropå kultur. Häromdagen skickade 7-åringens fröken hem en lista på boktips. Så här såg den ut:

Tio av dem ska läsas och redovisas i klassen. Bra, tycker jag. Bra! Vive la France!

Bädda. Sängen. Genast!

 

3 reaktioner till “Och apropå Frankrike”

  1. Imponerande lista – kanske det finns något där som till och med jag kan klara efter att ha tagit mig igenom självstudiekursen Pique-Nique 2? 😉 Annars – tonårsbarn..! Men det händer lika mycket i mamman, frigörelsen måste till hos henne också. Visste du att kattmammor ändrar attityd till sina ungar när de är mellan 12 – 18 veckor? De sociala banden måste försvagas för att ungarna ska bli självständiga. Så hon skäller och fräser och lappar till dom hela tiden. (källa: 101 frågor din katt skulle vilja ställa till sin veterinär)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.