Rollen som får i en dramatisering av Jesu födelse

Jag åkte till barnens skola i dag. Bea (sjuåringen) hade berättat att det var uppvisning på religionsuppvisningen. Hon skulle spela får. Och det vet alla som har barn, att självaste skälet till att gå igenom graviditet, förlossning, vaknätter, trots, tandlossning, osv i all oändlighet, det är att en endaste gång få se sin avkomma utklädd till tomat. Eller blomma. Eller får. I en uppsättning som handlar om Jesu födelse.

Jag visste inte hur dags det skulle börja. Inte heller var det skulle ske. Men jag är ju högutbildad så jag lyckades hitta ungens schema och där stod både hur dags hon hade religionsundervisning och numret på klassrummet. LUNCHTID. Perfekt.

Så jag åkte dit.

Jag vet inte om ni kan föreställa er hur det låter när tretusen elever har rast samtidigt. Men jag kan berätta att jag gick i en av korridorerna, hörde ett ljud, ett bekant ljud, gick ner två trappor och genom två dörrar och – ja! det var min dotter.

Det ska vara en mamma, tänkte jag nöjt. Likhundar i all ära, men endast en mor kan lokalisera sin egen levande sjuåring. Och sjuåringens jacka, mössa och skor som av någon anledning inte befann sig speciellt nära självaste sjuåringen.

Jag var ganska nöjd med mig själv. I en kvart ungefär. Sen träffade jag religionsfröken som tyckte att det var JÄTTEROLIGT att jag var i skolan, så TREVLIGT (men konstigt), i synnerhet som det var en hel vecka kvar innan självaste uppvisningen. Har du inte fått inbjudan, undrade fröken. Och, jo, det har jag väl. Har du inte fått mina mejl, undrade fröken. Och jo, det har jag säkert.

Men om jag har läst dem?

Lagt dem på minnet?

Jag tycker att det ställs på tok för stora krav på föräldrar nuförtiden.

Gudskelov är MIN mamma i Bryssel nästa fredag.

Hon får påminna mig om vad vi måste göra. För Bea ska vara utklädd till får. I berättelsen om Jesu födelse. Det tänker jag INTE missa.

 

9 reaktioner till “Rollen som får i en dramatisering av Jesu födelse”

 1. Visst ställs det stora krav på föräldrar nu för tiden. Skolan förväntar sig att jag ska läsa informationen om hur det går för mina barn i olika ämnen, men jag lyckas inte göra det. Jag har nämligen ingen e-legitimation…
  Hoppas det går bättre för dig nästa vecka. Din dotter är säkert ett underbart får. (Hmm, så konstigt det där blev…)

 2. Min dotter är 15. Utklädd hela tiden. Blått hår som Plupp. Genomborrad i näsan som Tjuren Ferdinand. Svart runt ögonen som en Björn som ropar: Vem har ätit min grööööt? Trasig tröja som flickan med svavelstickorna. Och när jag försöker kika nedanför tröjan så kommer jag osökt att tänka på Kejsarens nya kläder. Ser flickorna i Belgien ut som om byxorna ligger kvar på sovrumsgolvet/badrumsgolvet/köksgolvet, gärna mitt framför spisen?

  Vad vill jag säga med detta? Jag vet att jag hade en tanke, ett tema, en tråd, en poäng och en ganska kul knorr. Men det var ju flera minuter sedan. Det ställs hårda krav på författare nuförtiden!! Eller hur?!?

  ?!?!?!!

 3. Min dotter är 15. Utklädd hela tiden. Blått hår som Plupp. Genomborrad i näsan som Tjuren Ferdinand. Svart runt ögonen som en Björn som ropar: Vem har ätit min grööööt? Trasig tröja som flickan med svavelstickorna. Och när jag försöker kika nedanför tröjan så kommer jag osökt att tänka på Kejsarens nya kläder. Ser flickorna i Belgien ut som om byxorna ligger kvar på sovrumsgolvet/badrumsgolvet/köksgolvet, gärna mitt framför spisen?

  Vad vill jag säga med detta? Jag vet att jag hade en tanke, ett tema, en tråd, en poäng och en ganska kul knorr. Men det var ju flera minuter sedan. Det ställs hårda krav på författare nuförtiden!! Eller hur?!?

  ?!?!?!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.