Regnet smattrar mot vindstaket, det är egentligen bara tuberkulosen som fattas

Niohundra skräpkommentarer, ett migränanfall, tre simmade kilometer och annat smått och gott senare är det nu dags att ta itu med romanen.

Men först.

Efter en lång, närmast outhärdlig tv-torka kommer nu ketchupeffekten. I går var det premiär på True detectives på HBO Nordic. Jag såg piloten och vill påstå att detta är MYCKET LOVANDE.

Lärdomar efter femtio minuter white trash, ritualmord och alkoholiserade snutar:

Du kan berätta nästan precis vilken historia som helst bara KARAKTÄRERNA håller. När avsnittet är över vill jag nämligen låta alla tänkbara skådispris regna över Woody Harrelson och Matthew McConaughey.

Och. I nio fall av tio, så suckar och stönar jag över de här PLANTERINGARNA som alltid görs i första avsnittet av deckarserier, alla trådar som läggs ut, alla klumpiga ANTYDNINGAR som ligger som en blåljusvisp över varenda scen. För i nio fall av tio läggs det inte ut några KROKAR utan hullorna pressas in i munnen på den oskyldiga tittaren och tvingas igenom kinden och så får man ligga och kippa i tv-soffan och försöka hitta fjärrkontrollen så att man så snabbt som möjligt kan STÄNGA AV ELÄNDET. Men. Så finns det välskrivna manus. För i det tionde fallet ler man i samförstånd med manusförfattaren och tänker: du vet, jag vet och vi tänker samma-lika och oroa dig inte, jag ser nästa avsnitt också, jag hänger med.

Jag tänker se andra avsnittet av True Detectives.

Och så: inför starten av Sherlock 3 sänder SVT säsong 1 och 2. De började i går och tål att ses igen.

Girls tredje säsongen hade också premiär på HBO Nordic i går och för er som ännu inte sett de sista skälvande avsnitten av Breaking Bad så finns de på Netflix.

Det är kanske en trög start på bokåret, men det finns ingen anledning att misströsta när en långhårig pillertrillande Matthew McConaughey annekterar mitt vardagsrum med sitt flottiga hår och sina djupa halsbloss. Hurra!

 

6 reaktioner till “Regnet smattrar mot vindstaket, det är egentligen bara tuberkulosen som fattas”

  1. Blev så glad då jag igår såg att SVT sänder första säsongen av Sherlock. Missade den helt och hållet då den gick förut. Det var länge sedan jag blev så fast så jag inte somnade innan avsnittet slutade vid midnatt! Läsa en bok kan jag däremot göra till låååång över midnatt.

  2. Blev så glad då jag igår såg att SVT sänder första säsongen av Sherlock. Missade den helt och hållet då den gick förut. Det var länge sedan jag blev så fast så jag inte somnade innan avsnittet slutade vid midnatt! Läsa en bok kan jag däremot göra till låååång över midnatt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.