Tänker du rösta?

Jag tittade på nyheterna med mina barn. När bilderna på nazistklottret från Vasa Real visades undrade sjuåringen vad hakkorset var för något. ”Det är en symbol som betyder att man tycker att såna som mormor Solveig och mormor och du och jag ska dö…” började jag, men kom av mig för jag ville lyssna på resten.

Då ringde min man. Han brukar göra det om han är sen från jobbet. För att fråga om allt är bra och vad vi gör för något.

Sjuåringen svarade.

”Vi ser på nyheterna”, förklarade hon. ”Det enda jag har förstått är att ett plan är borta och att i Sverige är skolan jättedålig…” Hon blev tyst en stund. ”Och är man så dum i huvudet att man inte kan stava så får man använda ett tecken istället. Fast mormor Solveig är redan död. Hon dog i badkaret. Men det är inte farligt att bada, bara man inte somnar och är jättegammal.”

Klottret är borta nu. På intensiven ligger fortfarande en man och kämpar för sitt liv. Liberala ungdomsförbundet har tillsammans med ett okänt antal privatpersoner klistrat upp kärlekslappar på Vasa Reals fasad. På nyheterna presenteras nya satsningar på skolan. Rysslands regering laddar sina vapen för att skydda sina grannar från bögälskande EU som försöker ta över världen.

Hur valet än går i höst så kommer skolan att prioriteras. Men det är fortfarande osäkert hur många platser i riksdagen som kommer att vikas för våra alldeles egna nationalister. I maj är det EU-val. Kanske det viktigaste valet någonsin. Ni har antagligen inte tänkt rösta. Jag hoppas att ni tänker om. Alldeles oavsett vad ni röstar på.

EU startade som ett fredsprojekt. I kölvattnet till nazisternas fall. Ni har möjlighet att se till att det bögälskande EU kan fortsätta sitt arbete för solidaritet och mänskliga rättigheter. Klistra upp en kärlekslapp från mig på Vasa Reals fasad. Det är fantastiskt fint och viktigt att majoritetens åsikter också syns. Men för alla dem som inte går i just den skolan. Tänk på hur ni röstar i höst. Och se till att rösta i maj också.

8 reaktioner till “Tänker du rösta?”

    1. det förstår jag. Det är otroligt fint att rösta med sina barn. Jag minns när jag var liten och vi gick hela familjen till röstlokalen och när mamma o pappa röstat klart så gick vi på restaurang. Och firade. (Allra tydligast minns jag i o f sig när kvällen avslutades med att borgarna vann sitt första val 1976 och jag grät mig till sömns för att jag trodde att nu var det ute med Sverige.)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.